Davud Hoca ile HTML - CSS




Davud Hoca ile HTML - CSS

HTML Nedir ?

HTML, bir programlama dili olarak tanımlanamaz. Zira HTML kodlarıyla kendi başına çalışan bir program yazılamaz. Ancak bu dili yorumlayabilen programlar aracılığıyla çalışabilen programlar yazılabilir. Programlama dili denilememesinin nedeni tam olarak budur. Temel gereği yazı, görüntü, video gibi değişik verileri ve bunları içeren sayfaları birbirine basitçe bağlamak, buna ek olarak söz konusu sayfaların web tarayıcısı yazılımları tarafından düzgün olarak görüntülenmesi için gerekli kuralları belirlemektir. HTML kodunu web tarayıcıları okur, yorumlar ve görsel hale dönüştürürler, dolayısıyla aynı HTML kodunun farklı tarayıcılarda farklı sonuç vermesi olasıdır. CSS ve JavaScript ile beraber kullanıldığında HTML vasıtasıyla görsel ve dinamik web siteleri yaratılabilir.

HTML web sitelerinin temel script dilidir, kaynağı göster dediğiniz zamanki kodlar CSS, JavaScript olabileceği gibi HTML ağırlıklıdır. HTML kodlarını anlamak çok kolaydır.

Bu eğitimde sıfırdan HTML öğretmeye başlıyoruz. Eğitim her ne kadar 2015 yılından olsada bugün hala güncelliğini korumaktadır.

HTML öğrendikten sonra yapmanız gereken, CSS öğrenmek ve daha sonra bootstrap ile devam etmektir.

HTML öğrenmeniz için hazırladığımız 7 saatlik bu kurs ile web tasarımına ilk adımı doğru atmış olacaksınız.

HTML tüm web sayfalarının tarayıcıda sunulan halidir, Web sunucuları iç kodları sonucunda tarayıcılarına anlayacağı şekilde kodlara dönüştürürler, işte bu kodlar HTML kodlarıdır.

HTML çok basit ve keyiflidir, hiç bir zorluğu yoktur. Eğitimde HTML için gerekli olan tüm konular örneklerle açıklanmıştır.

HTML öğrendikten sonra CSS, Bootstrap ve Programlama dilleri ile devam etmek gerekmektedir.

HTML eğitiminde görüşmek üzere

Davud Hoca

Web tasarımına ilk adımı için değerli bilgiler

Url: View Details

What you will learn
  • Temel HTML anlayışına sahip olacaksınız
  • Web sayfası kaynak kodlarını anlayabileceksiniz

Rating: 3.35

Level: Beginner Level

Duration: 8.5 hours

Instructor: Davud Hoca


Courses By:   0-9  A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  K  L  M  N  O  P  Q  R  S  T  U  V  W  X  Y  Z 

About US

The display of third-party trademarks and trade names on this site does not necessarily indicate any affiliation or endorsement of hugecourses.com.


© 2021 hugecourses.com. All rights reserved.
View Sitemap