2D ve 3D AutoCAD




2D ve 3D AutoCAD

AutoCAD programı; ilk olarak 1980 yılında Amerika merkezli Autodesk firması tarafından geliştirilmeye başlanmış, günümüzde de yaygın olarak kullanılan bir bilgisayar destekli tasarım (CAD) programıdır. Dünya üzerinde ilk vektör tabanlı çizim programlarından olan AutoCAD ile tamamlanan çizimler, çözünürlükten bağımsızdır. Böylece çizim, görüntü kalitesi bozulmadan rahatlıkla büyütülüp küçültülebilir. AutoCAD programıyla çizimin yapılma amacına bağlı olarak iki boyutlu veya üç boyutlu çizimler kolaylıkla yapılabilir.

Dünya üzerinde kabul görmüş teknik resim formatlarının başında gelen DWG, AutoCAD programının resmi dosya uzantısıdır. İngilizce “drawing” kelimesinin sessiz harflerinin birleştirilmesiyle oluşturulmuş olan DWG uzantısındaki dosyalar ile AutoCAD çizimleri kaydedilerek başka bilgisayarlarda kolaylıkla açılabilir. Yine AutoCAD tarafından geliştirilen DXF uzantılı dosyalar sayesinde, yapılan çizimler başka CAD programları ile etkileşimli olarak kullanılabilir.

2D ve 3D ve bol uygulamalı bu eğitim ile kendinizi geliştirebilirsiniz.

Url: View Details

What you will learn
  • AutoCAD arayüzü
  • 2D çizim
  • 3D çizim

Rating: 4.85

Level: All Levels

Duration: 14.5 hours

Instructor: Haluk Tatar


Courses By:   0-9  A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  K  L  M  N  O  P  Q  R  S  T  U  V  W  X  Y  Z 

About US

The display of third-party trademarks and trade names on this site does not necessarily indicate any affiliation or endorsement of hugecourses.com.


© 2021 hugecourses.com. All rights reserved.
View Sitemap