Kaygını Yönetmek için Bilişsel Davranışçı Terapi Becerileri




Kaygını Yönetmek için Bilişsel Davranışçı Terapi Becerileri

Bilişsel davranışçı terapi kaygı bozuklukları üzerinde etkili bir terapi yöntemidir.Bu eğitim videoları gibi kendine yardım materyallerinin de kaygı bozukluklarında üzerinde etkili olduğunu bilimsel veriler göstermektedir. Bu terapi yöntemi bilimsel çalışmalarla, dünya genelinde yaygınlığıyla standardize bir hal almaktadır. Bu şekilde de uygulayıcılar yöntemler ışığında daha etkili sonuçlar alabiliyor. Video tabanlı psikoeğitim zaten kullanılan bir yöntem. Bunu kendine yardım kitaplarının video hali gibi düşünebilirsiniz. Kitaptan farkı ise interaktif olabilmesi. Tabi teorik bilgi ayrıdır pratik beceri ayrıdır. Ben bu videoların pratik beceri edindirmesi amacıyla hazırladım. Şunu unutmamak gerekir ki eğitimin amacına ulaşması sizlerin gayretine bağlıdır.

Kaygı yönetimi önemli bir konu. Bu nedenle bilimsel tabanlı kendine yardım videoları hazırladım. Bu konuda görüntülü materyalin eksik olduğunu düşündüğüm için böyle bir çalışma yaptım.

Bu videolar Bilişsel Davranışçı Terapi'ye göre hazırlanmıştır. Bilişsel Davranışçı Terapi Gandhi'nin u sözleriyle de anlaşılır:

"Söylediklerinize dikkat edin; düşüncelere dönüşür... Düşüncelerinize dikkat edin; duygularınıza dönüşür... Duygularınıza dikkat edin; davranışlarınıza dönüşür... Davranışlarınıza dikkat edin; alışkanlıklarınıza dönüşür... Alışkanlıklarınıza dikkat edin; değerlerinize dönüşür... Değerlerinize dikkat edin; karakterinize dönüşür." M. Gandhi

Bu eğitimi lütfen dikkatlice dinleyin. Sorularınızı anında bana sorabilirsiniz, ben uygulama üzerinden cevap veriyorum. Bu eğitimi psikoterapide uygulanan sıralamaya göre hazırladım. Klinik seviyede kaygıya sahip olmayan kişiler için kendine yardım materyalidir. Umarım sizler için faydalı olur.


Teşekkürler.


Not: Eğitimi güncel tutmak için düzenli olarak video yükleyeceğim. Eğitimin kapsamını artırmak için konuların içerisine yeni videolar ekliyor olacağım.


Tanıtım videosu müziği: bensound

Yaygın Anksiyete, Sınav kaygısı, Performans Kaygısı, Gelecek Kaygısı, Fobiler, Stres, Kendine Yardım Rehberi

Url: View Details

What you will learn
  • Kaygınızın şiddetini ölçebileceksiniz.
  • Vücudun kaygı belirtilerini oluşturma sebeplerini biyolojik yönleriyle öğreneceksiniz.
  • Çeşitli stres modelleriyle beraber kaygının hayatınızdaki işlevini öğreneceksiniz.

Rating: 4.3

Level: All Levels

Duration: 3 hours

Instructor: Klnk. Psk. Yakup Güntay


Courses By:   0-9  A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  K  L  M  N  O  P  Q  R  S  T  U  V  W  X  Y  Z 

About US

The display of third-party trademarks and trade names on this site does not necessarily indicate any affiliation or endorsement of hugecourses.com.


© 2021 hugecourses.com. All rights reserved.
View Sitemap