Piyanoda Dikte ve Duyuş Çalışması - Dictee & Ear Training




Piyanoda Dikte ve Duyuş Çalışması - Dictee & Ear Training

Klasik Müzik eğitimi veren konservatuarda okuyan öğrenciler için Fa Majör ve Re Minör tonlarında dikte kayıtları ve partisyonları.

Dikte seviyesi sekizlik, onaltıılık onaltılık triole, sekizlik triole, küçük senkop ve bunların es değerlerini içerir. Tüm diktelerde 4 ölçü vardır ve her ölçü 2 kez çalınır. Hızlı geldiğini düşündüğünüz yerlerde durdurabilir veya tekrar oynatabilirsiniz, ancak seviyenizi tam olarak anlayabilmeniz için bunu çok fazla yapmamaya çalışın. Ek olarak bu dikteler İstanbul da Devlet Konservatuarlarında okutulan solfej & teori derslerinin içerikleriyle örtüşmektedir.

Dictation recordings and partitions in Fa Major ve Re Minor tonality for students studying at the conservatory providing Classical Music education. The content includes eight, sixteened, eight trioles, sencopation and their rest values. All the dictees has 4 bars and is played each bars 2 times. You can stop or replay it, but try not to do this too many times so that you can fully understand your level.In addition, these dictations overlap with the contents of the solfege & theory courses taught at the State Conservatories in Istanbul.

---------------------------------------

Müzik Diktesi Nedir: Müziksel yazma (dikte) bireyin hafızasında ürettiği ya da herhangi bir müzik kaynağından işittiği müzikal sesleri müzik yazısının öğeleri ile (nota, sus, ifade terimleri vb.) dizek/porte üzerinde ifade etmesi/yazmasıdır.

Solfej nedir: Notaları uzunluk kısalıklarına, ses incelik ve kalınlıklarına (frekansına) göre belirlenen bir ritm içerisinde nota isimleriyle seslendirmek.

Armoni nedir: En az 3 ve daha fazla sesin birlikte uyum içerisinde tınlatılması.

Fa Major Dikteler - Fa Major Dictees (english subtitle)

Url: View Details

What you will learn
  • Kendi kendinize dikte çalışın.
  • Cevapları cevap anahtarından kontrol edin.
  • Farklı seviyelerde dikte çalışmalarıyla kendi seviyenizi test edin.

Rating: 0

Level: Intermediate Level

Duration: 1 hour

Instructor: Erman TÜRKELİ


Courses By:   0-9  A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  K  L  M  N  O  P  Q  R  S  T  U  V  W  X  Y  Z 

About US

The display of third-party trademarks and trade names on this site does not necessarily indicate any affiliation or endorsement of hugecourses.com.


© 2021 hugecourses.com. All rights reserved.
View Sitemap