Blender 2d Animasyon (Grease Pencil Draw + Rigging)




Blender 2d Animasyon (Grease Pencil Draw + Rigging)

İNDİRİM KUPONU İÇİN SİTEME YADA DİSCORD KANALIMA BAKABİLİRSİNİZ (her kursta ,ilk videoya bakınız)


     Merhaba, bu kursta Blender içinde yer alan Grease Pencil i tanıyacağız. Karakterlerin Grease Pencilda nasıl çizildiği, riglendiği ve anime edildiği göreceksiniz. Kursun başında Blender genel kullanımı anlattacağım için 2d bölümü kullanmakta sorun yaşamayacaksınız. Bu kurs 2d çizim yapabilen fakat nasıl anime edeceğini bilmeyenlerin kendi çizgi filmlerini yapmaları için ön bir kurs niteliğindedir. Konsept karakter tasarımı yada illustrasyon çizim tekniklerini gösteren bir "KURS" değildir.

Proje dosyalarını 3.cü ders altındaki kaynaklar bölümünden indirebilirsiniz.  İstediğiniz dersler olursa söyleyin vaktim oldukça eklemeye çalışacağım. Yaptığınız çalışmaları da bana gönderebilirsiniz. Mesaj bölümünden. Beraber kritik yaparız :)


Anlattığım konuları kendi arasında bölümlendirdim. Kimi başlıklar baştan sonra modelleme+rigging+animasyon olarak tamamını anlatırken kimi kısımlarda ise belirli konulara teknik riglemeye yer verdim. Bu sebeple kursu tamamını izleyip benimle beraber tekrar etmenizi tavsiye ederim.


Aynı zamanda png dosyalarını yada svg dosyalarınıda blender atıp rigleyip anime edebiliyorsunuz. Yani kendi karakterinizi photoshop gibi bir programda önceden çizip 2d animasyon için Blender kullanabilirsiniz.  Kursu hazırlarken Blender yayınladığı 2,92 versiyonunda GP ile ilgili yenilikleride ayrı bir videoda anlattım. Böylece sonraki tarihlerde yeni versiyon kullanan arkadaşlarda programa yabancı olmayacaktır.


Mümkün olduğunca animasyona dair pek çok konuya değinmeye çalıştım. Karakter rigging konusunda epey bir bilgiye sahip olacaksınız. Uygulama projeleriyle öğrendiklerinizi sürekli olarak tekrar etmiş ve pekiştirmiş olacaksınız.  Sormak istediğiniz konular olursa lütfen çekinmeden sorunuz. Sizleri bu kursu tamamen izleyip bitirmenizi isterim. Kalın sağlıcakla

Blender 2.9x de Karakter ve obje çizimi /2d Animasyon yapmayı ve karakterleri riglemeyi öğreneceğiz

Url: View Details

What you will learn
  • Blender Genel Kullanımı
  • Grease Pencil Bütün Detayları
  • Karakter Çizimi

Rating: 4.4

Level: Beginner Level

Duration: 17 hours

Instructor: Zekeriya AYAN


Courses By:   0-9  A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  K  L  M  N  O  P  Q  R  S  T  U  V  W  X  Y  Z 

About US

The display of third-party trademarks and trade names on this site does not necessarily indicate any affiliation or endorsement of hugecourses.com.


© 2021 hugecourses.com. All rights reserved.
View Sitemap