Sıfırdan Google Tag Manager (GTM) Eğitimi




Sıfırdan Google Tag Manager (GTM) Eğitimi

Google Tag Manager eğitimine başlamadan önce kursun yeni olduğunu, bu sebepten ders sayısının az olduğunu belirtmek istiyorum. Aynı zamanda içeriğini beğenmediğiniz veya anlaşılmayan ders içeriği olursa lütfen bize eposta yoluyla ([email protected]) bildiriniz.

Google Tag Manager aracını öğrenmek istediğinize göre Google Analytics, Google Ads, Facebook Pixel, LinkedIn Insight, Hotjar veya Yandex Metrix gibi veri toplama araçlarının isimlerini duymuşsunuzdur ya da reklam verme amaçlı olarak sıkça kullanıyorsunuzdur. Birçok veri toplama aracı mevcut olsa da yukarıda saydığımız araçlar en popüler veri toplama araçlarındandır. Biz de bu araçların içinden “Google Analyitcs, Google Ads ve Facebook Pixel” üzerinden kurulum yaparak eğitim vermeyi planladık.

Yukarıda ismi geçen algoritmaların hepsinin kendisine has özellikleri mevcut. Hepsini sitenize kurarak kullanıcı haraketlerini görebilme imkanınız var. Lakin bu durumda hem kod tarafı ile uğraşmak zorunda kalacaksınız hem de fazla kod eklemeniz sebebi ile sitenin açılma hızında yavaşlama olacaktır.

İşte böyle karmaşa içerisinde yardımımıza Google Tag Manager aracı geliyor. Bize diyor ki; sen sitenin kod kısmı ile hiç uğraşma, sadece beni yerleştir, ben hangi veri toplama aracına hangi eylemi göndermemi istersen onu gönderirim. Yani sepete ekleyi sadece FB Pixel'e gönderirken, telefon tıklanmasını hem GA, hem de Google Ads’e göndere bilirsiniz. Bunları da sitenizin kod bölümüne girmeden yapıyor olacaksınız.

Konuyu özetlersek;

GTM nedir? Veri paylayıcı araçtır.

Ne işimize yarar? İster reklam vermenize isterseniz de verilerinizi analiz etmenize yardımcı olur. Takip etmek istediğiniz veriyi de yine veri toplama araçlarına kod kullanmadan göndermenize imkan sağlar.

Sıfırdan Google Tag Manager Eğitimi ile siz de sosyal medya hesaplarınızı kendiniz yönetin.

Url: View Details

What you will learn
  • Google Tag Manager Kurulumu
  • Değişkenleri Tespit Etme ve Tetikleyicilere Tanıtma
  • Facebook Pixel Standart Etkinliklerin kurulumu

Rating: 4.25

Level: Beginner Level

Duration: 2 hours

Instructor: Subhan Ahmet


Courses By:   0-9  A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  K  L  M  N  O  P  Q  R  S  T  U  V  W  X  Y  Z 

About US

The display of third-party trademarks and trade names on this site does not necessarily indicate any affiliation or endorsement of hugecourses.com.


© 2021 hugecourses.com. All rights reserved.
View Sitemap