Karakalem Çizim Teknikleri İle Anatomi ve Figür Çizimi Kursu




Karakalem Çizim Teknikleri İle Anatomi ve Figür Çizimi Kursu

Merhaba.

İnsanlar geçmişten günümüze kadar bir çok değişime uğramıştır. Gerek sosyal yaşantı olsun gerekse anatomik olarak.. Tüm bu süreçleri incelediğimizde insan vücudunun ve anatomisinin inanılmaz oranlarını ve dengesini görürüz. Bu eğitimde de sadece figürün çiziminden değil, çizim yaparken kendi içindeki altın oranlarını ve geometrisinden de bahsedeceğiz. Kendi içince bir çok kas grubundan ve kemikten oluşan insan vücudu, her ne kadar karmaşık görünse de doğru teknikler ve yardımcı çizgiler ile ne kadar kolay çizilebileceğini göreceksiniz.

Sıfırdan ileri seviyeye anatomik figür çizimi kursu ile akademik figür çizimini öğreneceksiniz. Perspektif kuralları ile geometrik figür alt yapısını oluşturduktan sonra, anatomik yapıya geçiş yapacağız. Bu seviyeye gelince anatomik detayları ve kas kütlelerine hakim olacaksınız. Kadın ve erkek portresi ile birlikte farklı detay kısımlarını ayrı ayrı ele alacağız. El ayak ve diğer bölgeleri detaylı bir şekilde konu edinip profesyonel seviyeye geleceksiniz. Figür ve figürün detay kısımlarını işlerken bir yandan da ışık gölgeyi öğreneceksiniz. Karakter tasarımı veya illustrasyon yapan çizerler için iyi bir anatomik temel eğitimi olacaktır. İmgesel çizimler yaparken hayali figürler tasarlayabileceksiniz. İnsan yapısının genel mantığı ve detayları ile öğrendiğiniz için herhangi bir referans çizime bağlı kalmadan doğru formlar yakalayabileceksiniz. Figürlerin altın oranını göreceğiniz için bu eğitimde, oransal problemler yaşamayacaksınız. Kadın ve erkek anatomisi arasındaki farkları net bir şekilde anlayacağınız için net olarak kadın veya erkek hatlarına sahip insanlar çizebileceksiniz. Kadın ve erkek kas yapısını öğreneceğiniz için kütlelerini çizerken bu ayrımı gerek çizgi değeri, gerekse tonlama ile anlaşılır bir formda anlatabilir seviyeye geleceksiniz. Kas yapısının gerektirdiği detayları aktarırken aynı zamanda kemikleri şişkin ve çöken yerlerine düşen ışıkları işleyeceğiz. Olabilecek bütün açılardan kafa boyun bağlantısını ve portre detaylarını göreceğiz. Işığın geliş yönüne göre saçların tonlamasının nasıl olması gerektiğini detaylı bir şekilde ele alacağız. Karakter tasarımı yapanlar için iyi bir alt yapı oluşturacağız bu eğitimle. Yetenek sınavlarına hazırlanan öğrencilerin yanı sıra hobi amaçlı bu işe ilgisi olanlarında mutlaka edinmesi gerektiği bir kurstur. Eğitimin sonunda bütün olarak akademik kurallar ile anatomik figür çizimine hakim olup, ileri seviye figür çizimi yapabileceksiniz.

figür çizimi, figür anatomisi, geometrik figür tasarımı, figür perspektifi, portre anatomisi, karakter tasarımı

Url: View Details

What you will learn
  • Anatomik figür çizimini
  • Portre çizimini
  • Portre detayları (burun, göz, dudak, kulak)

Rating: 4.1

Level: All Levels

Duration: 8.5 hours

Instructor: Yasin YILDIZ


Courses By:   0-9  A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  K  L  M  N  O  P  Q  R  S  T  U  V  W  X  Y  Z 

About US

The display of third-party trademarks and trade names on this site does not necessarily indicate any affiliation or endorsement of hugecourses.com.


© 2021 hugecourses.com. All rights reserved.
View Sitemap