Dijital Pazarlama Eğitimi (Mini, Giriş Seviyesi Bilgiler)




Dijital Pazarlama Eğitimi (Mini, Giriş Seviyesi Bilgiler)

Yağız Gürbüz - "Lock"

Dijital Pazarlama Nedir?

Dijital Pazarlama Pazarlama Biliminin Dijital Platformlarda Gerçekleştirilen Yeni Nesil Türüdür. Pazarlama Biliminin Tüm Bileşenlerini İçerir ve Bununla Beraber Dijital Platformların Kimi Bileşenlerini İçerir. Teknolojinin Gelişmesi İle Birlikte Kullanıcıların Davranışları ve Alışkanlıkları Günden Güne Değişiyor, Teknolojik Cihazlar İle Daha Fazla Vakit Geçiyorlar.

Pazarlama Nedir?

Pazarlama Kullanıcıların Tatmin Olmamış İsteklerini Belirleyip Tatmin Etme Faaliyetlerinin Tümünü Kapsayan Bir Bilim ve Sanattır! Ürün veya Hizmetlerin Tasarımından, Geliştirilmesi ve Kullanıcıya Sunulmasına Kadar Geçen Süreçtir. Kullanıcılardan Alınan Geri Bildirimler ve Görüşlerle İyileştirilme Süreçlerinide Kapsar.

Pazarlama Nedir?

Daha Fazla Bilgi İçin Blog Yazımıza Göz Atabilirsiniz

"İçerik, Dijital Pazarlamanın Atom Parçacığıdır. – Rebecca Lieb"

Dijital Pazarlama Türleri Nelerdir?

Dijital Platformlarda Yapılan Her Türlü Pazarlama Faaliyeti ve Tekniği Dijital Pazarlama Olarak Adlandırılmaktadır. Genel Olarak Bakacak Olduğumuzda Dijital Pazarlama Aşağıda Bulunan Faaliyetleri Kapsar;

Sosyal Medya Yönetimi ve Pazarlaması

Web Sitesi

Arama Motoru Optimizasyonu (SEO)

Arama Motoru Reklamcılığı, Pazarlaması (SEM)

Online PR

E-Posta Pazarlaması

İçerik Pazarlaması

Dijital Pazarlama Nerelerde Kullanılır?

Dijital Pazarlama Dijital Platformların Hepsinde Kullanılır. Web Sitelerde, Sosyal Medya Platformları, Çevrimiçi Olan Tüm Platformlar Hedef Kitlenize Nerde Ulaşabiliyorsanız Dijital Pazarlama Faaliyetlerini O Platform Üzerinde Yürütebilirsiniz

Adım Adım Dijital Pazarlama Rehberi

Sosyal Medya Pazarlaması Nedir?

Sosyal Medya Pazarlaması Sosyal Medya Platformlarını Efektif Bir Şekilde Kullanarak Ürün veya Hizmetlerimizi Tanıtmak, Satmak İçin Trafik ve Kitle Oluşturduğumuz Faaliyetler Bütünüdür. Sosyal Medya Platformları Aracılığı İle Hangi Amacı Güdüyorsak Hedef Kitlemizi Bu Amac Doğrultusunda Yönlendirme İşlemidir. Satın Alma, Kaydolma, vb. Amaclar Neticesinde Yapılan Pazarlama Faaliyetlerini Kapsar.

Sosyal Medya Pazarlaması Nedir?

Daha Fazla Bilgi İçin Blog Yazımıza Göz Atabilirsiniz

Web Sitesi Pazarlaması Nedir?

Dijitalleşen Dünyada Sanal Ofislerimiz Artık Web Sitelerimiz. Kullanıcılar 7 Gün 24 Saat Boyunca Dijital Platformlarda Vakit Geçiriyorlar ve İstenilen Zamanda Hizmet veya Ürünlere Ulaşmak İstemekteler. Bu Yüzden 7 Gün 24 Saat Açık Olan Sanal Ofisiniz Web Siteleriniz. Web Sitelerinizin Kalitesine Bağlı Olarak Burada Yapacağınız Faaliyetlerde Doğrudan Etkilenmekte. Kullanıcı Deneyimi ve Kullanım Kolaylıkları Sayesinde Ön Plana Çıkan Bir Web Sitesine Sahipseniz Pazarlama Faaliyetleriniz Çok Daha Başarılı Olacaktır. Web Sitesi Pazarlaması Kendi İçerisinde Bir Çok Dinamiği Barındırır. Dijital Pazarlamanın Alt Başlıklarına Bakarak Bu Pazarlama Türlerine Bakabilirsiniz.

Web Sitesi Nedir?

Daha Fazla Bilgi İçin Blog Yazımıza Göz Atabilirsiniz

Arama Motoru Optimizasyonu (SEO) Nedir?

Kullanıcılar Günlük Hayatlarında İhtiyaç Duydukları Ürün veya Hizmetleri Öncelikle Arama Motorlarında Arayarak Bilgi Almak, Satın Almak İçin Aramalar Gerçekleştirmekeler. Arama Motoru Optimizasyonu Kullanıcı Niyetinin, Deneyiminin Ön Planda Olduğu Bir Dijital Pazarlama Alt Başlığıdır. Arama Motoru Optimizasyonunda Dikkat Etmeniz Gereken Bir Diğer Başlık İse İçeriklerin Kalitesi ve Sitesine Gelen Kullanıcıların Bu İçerikten Gördüğü Faydadır.

Arama Motoru Optimizasyonu (SEO) Nedir?

Daha Fazla Bilgi İçin Blog Yazımıza Göz Atabilirsiniz

Arama Motoru Reklamcılığı, Pazarlaması (SEM) Nedir?

Arama Motoru Reklamcılığı Kullanıcıların Arama Yaptığında veya Arama Motorlarında Karşılarına Çıkan Görsel, Video'lu Reklamlardır. Günümüzde Kullanıcıların %90'lık Kesimi Google Arama Motorunu Kullanmaktadır ve Google Arama Motoru Reklamcılığı Konusunda Dünya'nın En Büyük Reklam Platformudur. Arama Motoru Reklamcılığı İle Web Sitenize Hedef Kitleniz Tarafından Trafik Oluşturabilir ve Amaca Yönelik Pazarlama Faaliyetlerini Yürütebilirsiniz.

Arama Motoru Reklamcılığı, Pazarlaması (SEM) Nedir?

Daha Fazla Bilgi İçin Blog Yazımıza Göz Atabilirsiniz

Online PR (Halkla İlişkiler) Nedir?

Online PR (Halkla İlişkiler) Geleneksel Çalışmaların Hepsinin Dijital Platformlarda Yürütülmesidir. Sosyal Medya, Haber, Blog Siteleri, Forumlar vb. Tüm Dijital Platformlarda Yürütülen Halkla İlişkiler Çalışmalarını Kapsar. Arama Motoru Optimizasyonu (SEO) İçin Çok Faydalıdır ve Hedef Kitlenize Yönelik Yaptığınız Bu Faaliyetler Sonucunda Web Siteniz İçin Organik Trafik Oluşturabilirsiniz. Geleneksel PR (Halkla İlişkiler) Çalışmasına Yönelik Online PR (Halkla İlişkiler) Çalışmalarının En Büyük Avantajı Ölçümleme Yapabilmenizdir.

E-Posta Pazarlaması Nedir?

E-Posta Pazarlaması Hali Hazırda Elinizde Bulunan Kitleye Yönelik Yürüttüğünüz Faaliyetlerdir. KVKK Hakkında Türkiye İçin Önemli Güncellemeler Son Yıllarda Hayatımıza Katılmıştır. Hedef Kitlenizin E-Postasına Amaçlarınıza Yönelik Gönderdiğiniz E-Postalar Sonucunda Yürütülen Faaliyettir. Hedef Kitleniz İle Aranız İyi İse Dönüşümleri Çok Yüksek Olacaktır. E-Posta Pazarlamasını Kendi İş Modeliniz ve Kullanıcılar İle Kullanıcı Bağlar Kurmak İçinde Kullanabilirsiniz. Doğum Günleri, Özel Günler vb. Günlerde Kullanıcıların Yanlarında Olduğunuzu Benimseterek Daha İyi Fayda Sağlayabilirsiniz.

E-Posta Pazarlaması Nedir?

Daha Fazla Bilgi İçin Blog Yazımıza Göz Atabilirsiniz

İçerik Pazarlaması Nedir?

İçerik Pazarlaması Kullanıcıların Dijital Platformlar Üzerinde İlgi Duyduğu, İşiniz İle Alakalı ve Geri Dönüşüm Elde Edebileceğiniz Pazarlama Faaliyetleridir. Hedef Kitlenizin İşiniz İle İlgili İlgi Duyduğu İçeriklerin Dijital Platformlarda Yayınlanması İçerik Pazarlaması Olarak Adlandırılıyor. Hedef Kitlenizin İlgi Duyduğu Alanlarda Yapacağınız İçerik Çalışmaları İle Trafik Yakalayabilir ve Amacınıza Yönelik İşlemleri Sürdürebilirsiniz.

Dijital Pazarlama Uzmanı Kimdir?

Dijital Pazarlama Uzmanı, Hizmet Sunduğu İşletme ve Markanın Hedef Kitlenisini ve Pazarı Analiz Eden, Belirleyen, mİşletme ve Markanın Daha İyi Tanınır Hale Gelmesi İçin Çalışan ve Hedef Kitle İle Kalıcı Bağlar Kurulmasını İçin Emek Sarf Eden Kişinin Meslek Unvanıdır. Dijital Pazarlama Uzmanı Sosyal Medya Yönetimi ve Pazarlaması, Web Sitesi Tasarım, SEO, SEM, Google Web Master Araçları, Tasarım Programları ve Diğer Pazarlama Süreçlerine Hakim Olmalıdır.

Dijital Pazarlama Uzmanı Kimdir?

Daha Fazla Bilgi İçin Blog Yazımıza Göz Atabilirsiniz

Dijital Pazarlama Uzmanını Görevleri Nelerdir?

İşletme ve Markanın Dijital Platformlarda En İyi Şekilde Yönetilmesi,

İşletme ve Markanın Dijital Platformlarda Takibinin Yapılması,

Dijital Pazarlama Trendlerinin Takip Edilip, Uygulanması,

İşletme ve Markanın Faydasına Olacak Tüm Dijital Süreçleri Yönetmek

Dijital Pazarlama Uzmanı Nasıl Olunur?

Dijital Pazalama Uzmanı Olmak İçin Öncelikle Pazarlama, İletişim, Sosyoloji, Psikoloji Kavramlarını Benimsemeniz Gerekmektedir. Dijital Pazarlama Kendi İçinde Bir Çok Bilimi ve Sanatı Barındırır Bu Sebeple Bolca Araştırma Yapmanız ve Veriler İle Aranızın İyi Olmasını Sağlamalısınız. Bir Diğer Konu İse Dijital Platformların Dinamiklerini Çok İyi Bir Şekilde Deneyimlemelisiniz.

Dijital Pazarlama Uzmanı Eğitimi

Dijital Pazarlama Uzmanlığı Eğitimi Konusunda Piyasada Bir Çok Eğitim Bulunmakta. Eğitimlere Başlamadan Önce Bu İşi Severek Yapabilecek misiniz? En Önemli Soru Burada Devreye Girmekte. Bir İşletme veya Marka Bünyesinde mi Çalışmak İstiyorsunuz? Yoksa Kendi İşinizi Kurup Danışmanlık ve Hizmet Vererek İş Hayatınıza Devam mı Etmek İstiyorsunuz.

Dijital Pazarlama Eğitimi

Daha Fazla Bilgi İçin Eğitimlerimize Göz Atabilirsiniz

Dijital Pazarlamaya İlgi Duyuyorsanız Türleri ve Özelliklerine Bu Eğitimde Giriş Seviyesi Bilgilere Sahip Olacaksınız

Url: View Details

What you will learn
  • Dijital Pazarlama Temel Bilgiler
  • Sosyal Medya Yönetimi Nedir?
  • Arama Motoru Optimizasyonu (SEO) Nedir?

Rating: 3.66667

Level: Beginner Level

Duration: 34 mins

Instructor: Yağız Gürbüz


Courses By:   0-9  A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  K  L  M  N  O  P  Q  R  S  T  U  V  W  X  Y  Z 

About US

The display of third-party trademarks and trade names on this site does not necessarily indicate any affiliation or endorsement of hugecourses.com.


© 2021 hugecourses.com. All rights reserved.
View Sitemap