Epilepsi ve Epilepsililer




Epilepsi ve Epilepsililer

Ülkemizde 850.000 saptanan, 100.000 olduğu zannedilen 950.000 epilepsili var. 5 hekim derneği olmasına karşın, tek hasta derneği var. 2001'den bugüne epilepsililere destek vermeye çalışan, dernek başkanı olarak, uluslararası kurum olan IBE'de de temsil ediyoruz..

Çoğu epilepsilili, rahatsızlığını söylemeye cesaret edemediği için, topluma girmekten de çekiniyor. İşte onları da topluma kazandırmak, toplumu bilinçlendirmek çok önemli.


Ülkemizde birçok ilk-orta ve yüksek okulda eğitimler verip, 7 üniversitede tez yazılmasına vesile olmamdan dolayı da mutluyum. Verileri yazılı, resimli sunduktan sonra, şimdi anlatım ile sizlere sunuyorum. Epilepsi ve epilepsili ile ilgili aklınıza takılan her sorunun yanıtını bulabileceksiniz.


Epilepsililerin bebekliğinden, yaşlılık dönemine kadar karşılaştıkları sorunları ve sorular ile epilepsililerin aklına takılan tıbbi bazı bilgilere de yer verildi. Bu kelimeler, nörolog ile konuşurken duyacağınız ama tıbbiyeli değilseniz tam olarak anlayamayacağız için, internette araştırma gereği duyabileceğiniz bilgiler.... Örneğin parsiyel nöbet, aura nöbet, petite mal nöbet, epilepsililerin deja vu durumlarının ne anlama geldiği gibi .


Konu olarak da en çok sosyal medyada sorulan soruları bu videoda bir araya getirdim. Çok uzun videodan çok, zamanı iyi kullanmak için, kısa ve öz anlatım olmasını tercih ettim. Örneğin epilepsi neden olur, nöbeti tetikleyen durumlar, hangi meslekleri seçebiliriz, epilepsi rahatsızlığı kalıcı mı, geçici mi, hukuki haklarımız nelerdir gibi birçok sorunun cevabını burada bulabileceksiniz.


Engelliler için haklar çıkarılırken, biz de bazı haklara sahip oluyorduk. 2017 yılından bugüne yapılan çalışmalar ile epilepsililer için  hangi konuda yönetmelik çalışmaları yapıldı ve onaylandı? Bakanlıklarla başka ne gibi çalışmalar yaptık? Hepsi burada....


Kalp krizi ve epilepsi nöbeti ölüme neden olabilir. Peki ilk yardım nedir; nasıl yapılır, nelere dikkat edilir? Detayları ile anlattım



Bilen-bilmeyen herkes sosyal medyada yorum yapıyor. Yanlış bilginin, en tehlikeli unsur olduğu da kesinlikle bilinmeli! 25 yıl epilepsiyi yaşayan, iyileştikten sonra 20 yıldır epilepsilileri yöneten kişi olarak, olayları hem hasta, hem binlerce hastanın yakını, hem de yöneticisi olarak değerlendirdim.


En güzel sonuçlara, en kısa sürede ulaşmanız dileğiyle...

Epilepsi ve Yaşam Derneği Kurucusu&Başkanı
Epilepsi ve Yaşam Platformu Kurucusu&Başkanı
Eski Epilepsi Hasta ve Yakınları Derneği Kurucusu&Başkanı
Eski Epilepsi Hastaları Derneği Başkan Yardımcısı
Eski Türkiye Sakatlar Derneği Kadın Kolları Başkanı


Epilepsi nedir? Epilepsi ile nasıl kaliteli yaşanır? İş,sosyal,ekonomik,hukuki haklarımız nelerdir?Epilepside ilk yardım

Url: View Details

What you will learn
  • Epilepsi ve epilepsili hakkında tüm sorularına cevap bulabilecekler.
  • Örneğin: Epilepsililer askere gider mi? Epilepsi ve iş gibi birçok soruya cevap alabilecekler.

Rating: 3.75

Level: All Levels

Duration: 4.5 hours

Instructor: Ebru Öztürk


Courses By:   0-9  A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  K  L  M  N  O  P  Q  R  S  T  U  V  W  X  Y  Z 

About US

The display of third-party trademarks and trade names on this site does not necessarily indicate any affiliation or endorsement of hugecourses.com.


© 2021 hugecourses.com. All rights reserved.
View Sitemap