Borsada Teknik Analizin Önemi / Bölüm-2




Borsada Teknik Analizin Önemi / Bölüm-2

Teknik haberin habercisidir derler. Teknik analize yatkın olup olmadığınızı bu eğitim ile anlayabilirsiniz. Eğer teknik analiz sizin için uygun ise kendinizi daha da geliştirmeyi düşünebilirsiniz. Teknikteki belirli göstergeler ve formasyon dediğimiz şekiller, bizlere önemli ipuçları verir. Bunları 2. Bölümde izleyip, fikir sahibi olacaksınız.

Teknik analiz elbette ki 2 saatlik  bir sürede öğrenilecek bir şey değildir. Bunun için uygun gördüğünüz kişi ve kurumlardan bu eğitimi almanızı öneririm. Çünkü sadece formasyonlar üzerine çalışmak bile belli bir süre almaktadır. Tüm herşeyi bilseniz bile, bunu canlı bir BİST veya Kripto borsasında, Altın veya Döviz borsalarında uygulamak tecrübe gerektirir. Bunu şu şekilde düşünebilirsiniz. Tüm kuralları biliyorsunuz ama onları nerede nasıl kullanacağınızı bilmek ayrı bir tecrübe ve zaman gerektirir. Ama bir yerden de mutlaka başlamanızı öneriyorum. Küçük bir meblağ ile başlıyor olmanız size güven kazandırır. Çünkü kayıp anında kaybınıza çok üzülmezsiniz, kazanç anında da kendinize olan güveniniz geri gelir.

Teknik Analizin diğer önemli bir konusu ise indikatörlerdir. İndikatörler dediğimiz ve belirli durumları gösteren bu işaretler, tek başına kullanılmamalıdır. Formasyonlar belirli bir zamanda oluşsa da, indikatörleri anlık bile takip ettiğiniz zamanlar olabilir. Dolayısı ile 100'den fazla indikatörün olduğu teknik analizde, her indikatörü bilmeniz de gerekmez ama size uygun olan bir indikatörü daimi olarak kullanmanızı öneriyorum. İndikatörlerde de yine tecrübe ve zaman size büyük bir kazanç sağlayacaktır.

Borsada Teknik Analiz nedir? Nasıl inceleme yapılır?

Url: View Details

What you will learn
  • Borsada teknik analizin önemi nedir?
  • Trend yönünü tayin etmek
  • Teknik destek ve direnç seviyelerinin tanımı

Rating: 4.59524

Level: Beginner Level

Duration: 1.5 hours

Instructor: Borsa Mühendisi - Serdar Şimşek


Courses By:   0-9  A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  K  L  M  N  O  P  Q  R  S  T  U  V  W  X  Y  Z 

About US

The display of third-party trademarks and trade names on this site does not necessarily indicate any affiliation or endorsement of hugecourses.com.


© 2021 hugecourses.com. All rights reserved.
View Sitemap