Excel macro's maken!




Excel macro's maken!

Moet je vaak dezelfde handelingen uitvoeren? Denk aan het creëren van overzichten, het samenvoegen van data van verschillende filialen, het bijwerken van verschillende draaitabellen en draaigrafieken, het printen van gedeeltes van werkbladen, enzovoort.

Iedere keer ben je weer tijd kwijt om deze data te verzamelen, rangschikken, filteren, sorteren, uit te rekenen en op te maken. En vaak kan dat ook met één druk op de knop: middels een macro!

In deze training van 2 uur neem ik je mee in het werken met de macrorecorder. Ik leer je wat de verschillen zijn tussen de relatieve en de absolute macro’s zodat je deze wisselend kan gebruiken. Én combineren!

Je kan deze training volgen in Excel desktop én Microsoft 365. Er zitten in principe geen verschillen in deze versies aangaande macro's en VBA.

We gaan macro’s maken om informatie op te maken, om een naamstempel te maken met actuele datum, om een lijst automatisch aan te vullen met ophogende nummering, om informatie op verschillende manieren te sorteren en te filteren.

We gaan op verschillende manieren de macro activeren: via de diverse standaard menukeuzes én gaan eigen knoppen maken. Deze knoppen kunnen dan op het werkblad gezet worden, al dan niet in een soort ‘knoppendashboard’. We gaan ook een eigen menu-tab maken en daar de diverse macro’s aan toevoegen.

Ook belangrijk is het onderdeel dat we macro’s kunnen toevoegen die in alle Excel-werkmappen beschikbaar komen.

De macro’s die we opnemen worden opgeslagen als procedures in de programmeertaal VBA, Visual Basis for Applications. Wij gaan de opgenomen macro’s ook aanpassen in VBA zodat je eenvoudige aanpassingen hier kan verrichten.

Kortom, wil je leren hoe je macro’s effectief kan maken in Excel? Volg dan deze cursus en je weet het!

Taken en repeterende handelingen automatiseren in macro's om veel sneller te werken.

Url: View Details

What you will learn
  • macro's opnemen met de macrorecorder
  • opgenomen macro's aanpassen in VBA - Visual Basic for Applications
  • activatieknoppen maken en plaatsen op werkblad

Rating: 4.5

Level: Intermediate Level

Duration: 2 hours

Instructor: Rudy Rensink


Courses By:   0-9  A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  K  L  M  N  O  P  Q  R  S  T  U  V  W  X  Y  Z 

About US

The display of third-party trademarks and trade names on this site does not necessarily indicate any affiliation or endorsement of hugecourses.com.


© 2021 hugecourses.com. All rights reserved.
View Sitemap