Das Self Defence - Basit Yakın Savunma Eğitimi




Das Self Defence - Basit Yakın Savunma Eğitimi

Basit yakın savunma, en sade haliyle herkesin kolayca anlayıp uygulayabileceği bir dille anlatıldı. Das Self Defence Eğitimi ile sosyal hayatta kişisel güvenliğinizi kolaylıkla sağlayabileceğiniz gibi, kişisel özgüveninizde büyük bir artış gözlemleyeceksiniz. Tek ihtiyacınız öğrendiklerinizi çalışmak için bir partner. Das Eğitim Paketi basitlik üzerine kuruldu. Gereksiz hiçbir program olmadığı gibi herkesin kolaylıkla yapabileceği bir eğitim programı hazırlandı. Das 30 yıllık Wing Tsun yakın savunma deneyimi olan eğitmen (dai sifu) Sönmez Şimşek tarafından hazırlanmıştır.

TEMEL PRENSİPLER;

-Basit olacak

-Wing Tsun dövüş stratejisi ile tüm dövüş sanatlarında mantıklı ve kullanılabilir hareketler DAS kabul edilecek

-Bitmeyen dövüş sanatı değil biten bir çalışma paketi bütünü olacak

-Karmaşık hareketleri bilenler değil bilinen hareketleri en iyi yapanlar takdir edilecek

-Asla müsabaka yada maçı yapılmayacak


DAS NEDİR?

Defence (savunma), Atack (atak yapma) ve Strategy (strateji) bölümlerinden oluşan bir dövüş sanatları eğitim paketidir.

DAS yukarıda belirtilen İngilizce kelimelerin baş harflerinin birleşiminden oluşur. Neden Türkçe bir isim verilmediği hususunda ise; sistemin tüm dünyaya yayılma stratejisinin gereği ve dünyaca kullanılan en yaygın dilin İngilizce olması sebebiyle ismi İngilizce verilmiştir.

Basitlik;

Uzun yıllar tüm dövüş sistemlerini inceleme fırsatı buldum. Hatta sistemlerin işleyişi, eğitmenlerin psikolojisi, öğrencilerin kişisel olarak amaç ve arzularını gözlemledim. Dövüş sanatlarında başarılı olabilmek beyin ile beden arasındaki koordinasyonel bağlantı kalitesi ile ölçülebilir.

Bulunduğumuz dönemde insanlar pasif yaşam koşulları, lezzetli yiyecekler ve konforlarından vazgeçmeden yaşamlarını sürdürmekte. Birçok kişi dövüş sanatlarından var olan efsanevi katalar, pumseler, formlar ve esneme hareketlerini yapmakta ve ezberlemekte zorlanmaktalar. Kitlelerin büyük çoğunluğu bir dövüş sistemi yapmayı istemekte lakin antrenmanda darbe alma korkusu, devamlılık sonrası faaliyetlerindeki yetenek ve koordinasyon eksikliğinden dolayı başarı elde edemeden büyük çoğu kolayca vazgeçmektedir. Normal hayat içerisinde bedenen hayalindeki gerçeğe kavuşamamış veya istediği yere gelememiş kişiler özgüven için daha az sanatsal dövüş sistemlerini seçmekteler.

Boks, Kick Boks, Muay Thai bunlar örnek gösterilebilir. Bu dövüş sanatlarında başarı yakalamakta emek ve devamlılık ister. Sıkılganlık ve tekdüze antrenman yöntemleri muhataplarını güce ve şöhrete gelmeden vazgeçmeye iter. 29. senemde dövüş sporlarındaki eğitmenlik hayatımda gördüğüm bir gerçek var ki o da basit hareketlerin uygulanabilir olması gerçeğidir. DAS bu nedenle basitlik üzerine kurulmuştur.

Uygulanabilirlik;

Dışarıda bir çok efsane dolaşır. X sisteminin hocası barda dayak yemiş veya siyah kuşak arkadaş bıçaklı adam dövmüş vs. vs…bunlar bitmez. Asıl soru şu, bir dövüş sistemi seçerken kişilerin sistemden beklentisi nedir? Değişik sistemlerden değişik cevaplar alırsınız. Bazısı fitnesstan sıkılmıştır ve dövüş sporlarına başlamıştır. Bazısı çok yalnızdır sosyal faaliyet olarak dövüş sporlarını tercih eder. Bazıları işin sanatsal yönündedir, sıkça felsefe yapar ve kişisel gelişim konusunda egosunu tatmin eder. Bir de burada amacı sadece saldırı anında uygulayabilmek olan, özgüven ve galibiyet için bu işi yapanlar vardır. Tabir ile en çok saygı duyduğum insanlar onlardır. Onlara kısaca uygulayıcılar diyebiliriz. Uygulayıcıları kayıt anındaki ilk sorularından çıkarırsınız.

Soru şudur;

“Kaç ay sonra bu sistemle bire bir mücadelede başarılı olabilirim?”

Bunların farklı versiyonları da vardır. “Bu sistem mücadele anında kolay kullanılabiliyor mu?” veya “Lütfen başlayınca iyi olabilmek için beni zorlayın neticede dans kursuna gelmedik” bu cümleler tecrübe edindiğim şu camiada en çok hoşuma gidenlerdir. Tabi bir de her şeyi çok bilenler vardır ki sormayın…

Uygulayıcılar ne ister? Şartlar ne olursa olsun öğrenilen hareketin mücadele anında işe yaramasını ister. Bu bir askerin savaş anında silahının durumuna ve faaliyetine benzer. Uygulayamadığınız dövüş sistemi savaş anında ateş etmeyen silah gibidir. Asker savaş anında silahının tutukluk yapmasını istemez. Dövüşen bir uygulayıcı ise öğrendiği dövüş sistemini uygulayabilmek ister.

DAS içerisinde basitlikten sonra sistemin herkes tarafından her koşulda uygulanabilir olması en çok dikkat edilen niteliklerindendir.

Adaptif;

“Sen karetecisin çok kasıntısın” veya “Kardeş taekwondo dövüş anında işe yaramıyormuş” benzerlerini üretecek olursak “Ne Çin’i bırak bu Wing Tsun falan öyle zor adam döversin”, “Ya bu aikido ne bileyim minder üzerinde taklacı kuş olmak gibi” …

Bu yukarıda ilettiğim cümleler neredeyse her gün cahil insanlar tarafından boşa sarf edilen boş cümlelerdir. Çünkü; dövüş sanatları emek, çaba, devamlılık ve koordinasyon isteyen gerçek sanat yapma yollarıdır. DAS sanat yapmaya vakti olmayan sonuç odaklı gidenlerin eğitim yöntemidir. Adaptif bir sistemdir. Dövüş sanatları içerisinde insan beynine stratejik olarak kullanması en ekonomik ve mantıklı hareketlerin çalışma paketi içerisinde olması bu eğitim paketlerini tüm dövüş sanatlarına aynı mesafede yakın olmaya iter. Kalıplar, kurallar yoktur. Kişiler değişiktir ve verilen bilgiler kişiler üzerinde kilosuna, boyuna göre kullanım değişiklikleri gösterir. DAS alternatifleri her zaman düşünülerek geliştirilmiş ve öğreti sistemi haline getirilmiştir.

Basit yakın savunma eğitiminde sıfırdan eğitmenliğe giden bir eğitim serisi

Url: View Details

What you will learn
  • Sıfırdan profesyonelliğe yakın savunma - DAS (Defence,Attack,Strategy) Eğitmen Sönmez Şimşek'in 30 senelik tecrubesi ile yüzlerce eğitim videosu
  • 52 Haftalık çalışma programı, basit, pratik, uygulanabilir yakın savunma eğitimi. Tekrar ile reflekslere oturacak eğitim bilgisi..
  • Bir partner bulun ve yakın savunmayı basit yöntemlerle kolaylıkla öğrenin. Uygulanabilen bilgiler içermektedir.

Rating: 4.15

Level: All Levels

Duration: 29 hours

Instructor: Sönmez Şimşek


Courses By:   0-9  A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  K  L  M  N  O  P  Q  R  S  T  U  V  W  X  Y  Z 

About US

The display of third-party trademarks and trade names on this site does not necessarily indicate any affiliation or endorsement of hugecourses.com.


© 2021 hugecourses.com. All rights reserved.
View Sitemap