PowerPoint Sunumlarınızı Tek Tuşla Sıra Dışı Hale Getirin




PowerPoint Sunumlarınızı Tek Tuşla Sıra Dışı Hale Getirin

PowerPoint'te basit ve hızlı şekilde sunum hazırlamak isteyen herkesin mutlaka öğrenmesi gereken birkaç özellik bulunuyor. Bu birkaç özellikten biri olan "dönüşüm geçiş efekti" tek tuşla sıra dışı slayt tasarımları yapabilmenizi sağlıyor. Çok hızlı şekilde öğrenip, kolayca uygulayabileceğiniz bu özellik sayesinde, sunumlarınız çok daha profesyonel ve etkileyici gözükecek. Hem örnekleri hem de uygulaması oldukça eğlenceli olan bu özellik ile çok fazla örnek oluşturacağız. Bu örnekleri sunumlarınıza aktarmak da, uygulamak da çok kolay.

Dönüşüm (Morph) geçiş efekti PowerPoint'in slayt geçişlerinde sınırsız akış tasarımına kapı aralayan harika bir özelliği. Özelliği kullanarak yapabileceğiniz kurguların sınırı neredeyse yok. Eğitimde sizinle birlikte dönüşüm efektini kullanarak sıradışı sunumlar tasarlayacağız.

PowerPoint slaytları temelde "frame by frame" mantığı ile ilerler. Görsel olarak iki slaytı birleştirmenin yöntemi ise "geçiş efektlerini" kullanmaktır. PowerPoint bize 30'a yakın farklı geçiş efekti sunuyor. Bunlardan slayt kurgunuza ya da içeriğinize uygun olanları seçerek slayt şov oluşturabilirsiniz. Bu geçişlerin içindeki "dönüşüm" geçiş efekti ise, sağladığı akışkan form ile slayt içerisindeki nesne, resim ve metin kutularının hareketini kusursuz bir şekilde bir sonraki slayta taşıyarak sıradışı sonuçlar elde etmemizi sağlıyor.

PowerPoint kullanıcılarının %1'i tarafından bile henüz keşfedilmemiş bu özelliği kullanarak hazırladığımız sunumları gördüğünüzde çok şaşıracaksınız. Birlikte hazırlayacağımız bu sunumlar bir animasyon programı kullanılarak yapılmış gibi gözükecek. Üstelik herşeyi tek bir tuşa basarak, oldukça hızlı bir şekilde yapacağız.

Çok hızlı bir biçimde uygulayarak, etkin şekilde kullanmaya başlayabileceğiniz dönüşüm efektinin kullanım senaryolarını bu eğitimde birlikte keşfedeceğiz.

  • Eğitimin birinci bölümünde hızlı hatırlatmalar ile hem geçiş efekti hem de dönüşüm efektinin kullanımına değineceğiz.

  • İkinci bölümde dönüşüm efektinin farklı kullanım senaryolarını keşfetmeye başlayacağız. Bu bölümdeki farklı örnekler ile hem zihninizde yeni kurguların oluşmasını sağlayacak, hem de sunumlarınıza hızlı şekilde aktarılabilecek pek çok özellik keşfedeceğiz.

  • Üçüncü bölümde ise dönüşüm efekti uygulamaları sırasında karşınıza çıkabilecek anomalilere yoğunlaşacağız. Bu anomalileri hızlı bir şekilde nasıl çözdüğümüze inanamayacaksınız.

Eğitimin tamamında keşfettiğimiz örnekleri, indirilebilir içerik bölümünde bulacaksınız. İndirdiğiniz içeriklere eklediğim hatırlatma notları sayesinde uygulama esnasında da zorlanmayacaksınız.

Keyifli içerikleri, eğlenceli şekilde anlattığım eğitim içeriğinde toplam 9 indirilebilir içerik bulunuyor. Eğitimde ayrıca birçok ipucu da öğreneceksiniz. Bu ipuçları küçük gibi gözükse de, sunum hazırlama deneyiminize büyük katkı sağlayacak.

PowerPoint üzerinde yoğunlaşarak harika sonuçlar elde edeceğimiz bu eğitim için yeni slayt örnekleri de gelmeyi sürdürecek.

Eğitimde görüşmek üzere.


Her seviye PowerPoint kullanıcısı için tek tuşla ve eğlenceli şekilde sıra dışı slayt tasarımları oluşturmak çok kolay

Url: View Details

What you will learn
  • Dönüşüm efektinin slaytlar arasındaki uygulamalarını öğreneceksiniz
  • Etkileyici slayt geçişi tasarlamanın tüm yönlerini keşfedeceksiniz
  • Pek çok uygulama örneği sayesinde konuya tüm yönleriyle hakim olacaksınız

Rating: 4.9

Level: All Levels

Duration: 2 hours

Instructor: Tarik Saydiran


Courses By:   0-9  A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  K  L  M  N  O  P  Q  R  S  T  U  V  W  X  Y  Z 

About US

The display of third-party trademarks and trade names on this site does not necessarily indicate any affiliation or endorsement of hugecourses.com.


© 2021 hugecourses.com. All rights reserved.
View Sitemap