Kendini Kullanma Kılavuzu Çakralar




Kendini Kullanma Kılavuzu Çakralar

Çakra Ne Demektir

Çakra (Chakra) kelimesi sankritçe, “dönme, dönüş ya da çark” anlamındadır. İnsan bedeninde bulunan enerjiyi tüm vücuda dağıtan enerji noktaları” anlamını gelir.

Çakralar bedenimizdeki enerji noktaları olarak da ifade edilmektedir. Çakralar bedenimizin koruyucu enerji kalkanı olan aurayı meydana getirirler. İnsan aurası, insanın enerji bedeni gibidir. Ana çakra merkezleri, kafamızın tepe noktasından başlayarak bedenimizi yukarıdan aşağıya doğru sarmaktadır. Omurga boyunca dizilmiş olan 7 temel çakra, yaşam enerjisinin bedenimize akmasına olanak verir.

Her bir çakra, çeşitli hormonal sistemdeki salgı bezleriyle yakından alakalıdır ve bağlantılıdır. Güçlü elektirik alanları şeklinde tanımlanabilecek çakralar, enerji alanlarındaki dönüş yönlerine göre tıkalı ya da açık konumda bulunabilirler.

Çakralar ve Özellikler

Bedenimizde 7 temel çakra vardır. Her bir çakra, kendi rengine ve özelliklerine sahiptir. Her bir çakranın özel frekansı vardır ve bu onun yaydığı titreşimden kaynaklanmaktadır. Yine aynı şekilde her çakra müzik ölçeğinde notalandırılmış farklı bir frekansa da sahiptir. (Do re mi fa sol la) her çakranın notası vardır.Her bir çakra nefs mertebeleriyle, renklerle, boyutlarla, günlerle, 4 büyük elementle ilişkilidir. Çakralara özel aromaterapi yağlarıda vardır. Bedenin enerjisini yükseltmek içinde kullanılır.

  • Aura, fiziksel bedenimizi saran enerji bedenidir. Enerji bedenin, insana ve ruhunu büyük etkisi vardır. Fiziksel ve ruhsal bedenimizin sağlığı, enerji bedenimizin ne durumda olmasıyla alakalıdır.

  • Çakralar saat akrebi istikametinde titreşimle dönerek, auramıza ve fiziksel bedenimize enerji yayıyorlar. Çakralardaki enerji, aurik alan ve fiziksel bedenin iyi çalışması için çok önemlidir.Eğer bir çakra doğru çalışmıyorsa, enerji alanında (aura) delikler, bozulmalar oluşur. Bu da bedenimizin negatif enerjilere açık olmasına ve enerji kaybına sebep olur.

  • Her çakranın görevi farklıdır ve her çakra hayati durumlardan sorumludur.

  • İyi yaşamak, doğru düşünmek ve karar vermek, ayrıca düzgün ilişkiler kurabilmemiz için öncelikle negatif , olumsuz ve yıpratıcı duygu ve düşüncelerden arınmalıyız

Çakraların Adları

Bedenimizde bulunan çakraların isimleri nelerdir? Fiziksel bedenimizin 7 adet ana çakrası var:

1. Kök Çakra
2. Sakral Çakra
3. Solar Pleksus Çakra
4. Kalp Çakra
5. Boğaz Çakra
6. Üçüncü Göz[Alın Çakra]
7. Taç Çakra[Tepe Çakra]

Bu kursta sizlere detaylı şekilde çakraları anlatmaya çalıştım.


Kendini Tanımaya Hazır Mısın?

Url: View Details

What you will learn
  • Hiçbir yerde duymadığınız bilgileri duyacaksınız.
  • Çakraların tıkanma sebepleri nelerdir.
  • Çakralar ve görevleri

Rating: 4.75

Level: All Levels

Duration: 1.5 hours

Instructor: Anday Yolaç


Courses By:   0-9  A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  K  L  M  N  O  P  Q  R  S  T  U  V  W  X  Y  Z 

About US

The display of third-party trademarks and trade names on this site does not necessarily indicate any affiliation or endorsement of hugecourses.com.


© 2021 hugecourses.com. All rights reserved.
View Sitemap