İç Mekan Tasarımı (AutoCAD, 3ds MAX & Vray)




İç Mekan Tasarımı (AutoCAD, 3ds MAX & Vray)

“İç Mekan Tasarımı” kursu, yaklaşık 11 saatlik ders içeriğine sahip olup, 3 temel bölümden oluşmaktadır. Dijital ortamda bir tasarımın ortaya çıkmasında gerekli tüm aşamalar bu kurs süresince detaylıca anlatılmıştır.

Eğitimin 1.bölümünde, AutoCAD yazılımı ile plan ve kesit görünüşler anlatılmaktadır. Mimari bir plan ya da ürün tasarımına ait teknik çizimlerin oluşturulma sürecini, hızlı çizim teknikleri ve pratik yöntemlerle bu bölümde bulabilirsiniz. Toplamda 13 ayrı konu başlığından oluşan derslere ait “dwg” dosyaları her dersin kaynaklar bölümünde kursiyerlere sunulmuştur. Derste kullanılan kısayol tuşları özellikle ilk derslerde yoğun olarak ekranın sol tarafında gösterilmektedir. 1.bölüm 2 saat 17 dakikalık ders içeriğine sahiptir.

2.Bölüm, ilk bölümde plan ve görünüşleri çizilen sahnenin 3 boyutlu olarak modellenmesi aşamalarını içerir. Toplamda bu bölümde 25 ayrı ders başlığı ve 5 saatlik ders içeriği sunulmaktadır. 2. Bölümde 2D nesnelerin referans olarak alınması ve tüm sahnenin 3ds Max programı ile modellenmesi adım adım anlatılmaktadır. Nesneleri modellerken olabildiğince farklı modelleme teknikleri kullanılmıştır. Gereksiz tekrar ve detaylardan kaçınılmış, olabildiğince yalın bir dille modelleme aşamaları anlatılmıştır. İlk derslerde daha yoğun olmak üzere, modelleme süreci boyunca kullanılan kısayol tuşları ekranın sol alt köşesinde kursiyerler ile paylaşılmıştır.

Son Bölüm ise, 18 konu başlığı ve yaklaşık 3.5 saatlik ders içeriği bulunmaktadır. Bu bölümde Vray render motoru ile görselleştirme, aydınlatma, malzeme ve bazı görsel efektler anlatılmaktadır. Bu bölüm, orta düzeyde kullanıcıların mekan, ışık ve nesne algısını geliştirecek, malzeme bilgisini uzman düzeyine çıkaracak bir eğitim algoritmasına sahiptir.

Kursun sonunda kullanıcılar, kendi tasarım yeteneklerini kullanarak, referans 2boyutlu çizimler yapabilecek, tasarımlarını 3 boyutlu olarak modelleyebilecek, sahneyi diledikleri gibi aydınlatabilecek, modelleri üzerinde her türlü malzemeyi uygulayabilecek ve finalde tasarımlarını yüksek kalitede resimlere dönüştürebileceklerdir.

sıfırdan finale iç mekan tasarımı

Url: View Details

What you will learn
  • AutoCAD yazılımı kullanarak, pratik yöntemlerle plan ve kesit çizmeyi öğrenin
  • 3ds MAX yazılımı ile var olan bir CAD dosyasından en hızlı 3 boyutlu model oluşturma tekniklerini edinin
  • 3D görselleri istenen bir projeye nasıl başlandığını, nasıl geliştirildiğini ve nasıl sonuçlandırıldığını deneyimleyin.

Rating: 4.75

Level: Intermediate Level

Duration: 11 hours

Instructor: Sinan Ilkaz


Courses By:   0-9  A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  K  L  M  N  O  P  Q  R  S  T  U  V  W  X  Y  Z 

About US

The display of third-party trademarks and trade names on this site does not necessarily indicate any affiliation or endorsement of hugecourses.com.


© 2021 hugecourses.com. All rights reserved.
View Sitemap